Autor: Linda Eensaar • 15. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere piim tükib Vietnami

Tere piimatööstus on sisenemas Vietnami turule. Pärast 50 tonni lõssipulbri proovipartii saatmist Vietnami loodetakse mahtu suurendada ja liikuda ka määrdejuustude, või ja kõrgpastöriseeritud piima eksportimiseni.
Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask peab Vietnami väga atraktiivseks sihtriigiks.
Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

“Vietnami turuga käisime esimest korda tutvumas aasta tagasi ning oli selge, et meie ettevõtte jaoks on tegu äärmiselt suure potentsiaaliga sihtturuga,” ütles Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask. “Siiski peab aru saama, et Aasias võtab ärisuhete sõlmimine hoopis rohkem aega, kui näiteks Põhjamaades harjunud oleme. Tihti võib mööduda ka viis aastat, ilma et tehinguni jõutaks,” lisas ta.

Sihikul hulk huvitavaid riike

Pärast Venemaa turu sulgumist Eesti piimatööstuse ees ongi prioriteet olnud uute turgude leidmine ning siht Aasia. Piimatööstuse 2017. aasta ülevaates nimetati järgmiste sihtturgudena Alžeeriat, Vietnami, Filipiine, Mehhikot ja Indoneesiat.

“Vietnamis elab ligi 100 miljonit inimest, kellest umbes pooled on nooremad kui 35aastased. Neil on samuti kiiresti kasvav soov tarbida rohkem piimatooteid. See on meie jaoks jätkuvalt äärmiselt huvitav ja piisavalt avatud turg,” selgitas Kõvask.

Pika säilivusajaga tooteid ekspordib Tere praegu ligi 20 riiki üle maailma, valdavalt Lõuna-Euroopasse, Põhja-Aafrikasse, Lähis-Idasse ja Aasiasse. Aasias muu hulgas ka Jaapanisse, kuhu nad alustasid uuesti lõssipulbri eksporti eelmise aasta sügisel ja on selle mahtu kvartalist kvartalisse kasvanud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077